Lærlingportrett: Eivind

Eivind Qvigstad startet på restaurant- og matfag ved Bodø videregående skole høsten 2018. Samtidig som han gikk skole, skaffet han seg en helgestilling som runner på Bjørk, og etterhvert han opparbeidet seg erfaring og kompetanse, ble han overflyttet til kjøkkenet. Da han etter to års skolegang skulle søke lærlingplass, var det ikke noe spørsmål om hvor; det var på Bjørk han hørte til!

Hvordan er arbeidsmiljøet på Bjørk? Ble du tatt godt imot?

– Arbeidsmiljøet er fantastisk! Jeg ble tatt godt i mot, og ble fort kjent med de andre som jobber på kjøkkenet. Etterhvert begynte det å føles som om jeg var på jobb med en stor kompisgjeng.

Og hva med veilederne? Har du fått den hjelpen du har trengt?

– Ja, jeg har hatt gode veiledere gjennom hele lærlingtiden. Jeg har vært heldig med at de jeg har jobbet med har vært veldig dyktige og flinke.

Våren 2021 var to innholdsrike år som kokkelærling på Bjørk forbi, og Eivind var klar for den avsluttende fagprøven. Den bestod han med glans. Han ser tilbake på lærlingtiden som spennende, morsom og lærerik.

Hva er det viktigste du har lært gjennom lærlingtiden?

– Jeg tror noe av det viktigste jeg tar med meg videre er at det er bedre å spørre en gang for mye, enn en gang for lite. Det er sånn man lærer. I tillegg har jeg lært at man kommer langt med å vise interesse og motivasjon for det man driver med.

Forrige
Forrige

Planlegger du konfirmasjon til våren?

Neste
Neste

Asiatisk julebord hos OHMA