Åpner Sjøbaren i januar: –Endelig får Bodø en rendyrket fiskerestaurant
Havfruen i Ramsalt
Bodø er en kystby med havet rett utenfor stuedøra, men byen har lenge manglet en rendyrket fiskerestaurant. Det gjør Favn Servering noe med når Sjøbaren åpner i januar 2026 på kaikanten i Ramsalt.
Fredrik Schøn, som i dag er daglig leder på Txaba, skal lede den nye satsingen. Her skal havet stå i sentrum, med råvarer hentet rett utenfor restaurantvinduene.
– Vi har havet rett utenfor, og tilgang på ferske råvarer som holder en kvalitet i verdensklasse. Nå griper vi muligheten til å rendyrke et konsept som setter sjømat i sentrum, og det føles helt naturlig i en by som Bodø, sier Schøn.
Han understreker også at laget bak Txaba blir en viktig del av satsingen.
– Alle ansatte blir med videre, og vi planlegger faktisk å utvide teamet. Med større kapasitet og et mer rendyrket konsept får vi flere muligheter til å utvikle oss. Samtidig skal gjestene fortsatt møte de samme menneskene og den samme gjestfriheten de kjenner fra før, sier Schøn.
Fredrik Schøn, som i dag er daglig leder på Txaba, skal lede den nye satsingen.
Del av et voksende Ramsalt
Sjøbaren etableres i Txabas lokaler i Ramsalt, med det nye RAW-anlegget som nærmeste nabo. Her skal badstuer, saltvannsbasseng og uterom kombineres med servering, kultur og aktiviteter.
– Ramsalt er i ferd med å utvikle seg til en destinasjon helt i særklasse, og Sjøbaren blir en viktig del av helheten. Beliggenheten på kaikanten kunne ikke vært bedre, sier Erik Tostrup, forretningsutvikler i Favn Servering.
Han trekker også frem Rampen, som nylig har åpnet sin Adventure Hub i området.
– Med RIB-båtene og cruisebåten liggende ved kaia vil Rampen tilføre masse liv til Ramsalt. Det samme gjelder Brim Explorer. Sammen gjør dette området mer attraktivt enn noen gang, både for fastboende og besøkende, sier Tostrup.
En del av Favn-familien
Favn Servering står bak flere av Bodøs mest populære serveringssteder, blant annet Bjørk, OHMA, Hundholmen Brygghus, Brødrene Berbusmel og Sportsbaren. Med Sjøbaren får Bodø endelig den fiskerestauranten mange har ventet på.
Txaba holder åpent ut året, og lover å avslutte med stil før stafettpinnen gis videre til Sjøbaren i januar.